Mutlu Yaşam Desteği

Bebeklerde Gaz Sancısı İçin Bitkisel Çözüm

Yenidoğan Bebeklerde Kabızlık, Bebeklerde Gaz Yapan Yiyecekler

   Bebeklerde Gaz Sancısı İçin Bitkisel Çözüm nelerdir ? Gaz Sancısı çoğu bebeğin yaşadığı doğal bir sorundur bunu geçirmenin doğal yöntemler ve doğal bitkisel çözümler bulunmaktadır. Bebeklerin sindirim sisteminin gelişim sürecine bağlı olarak gaz sancıları 12.haftaya dek sürebilmektedir. Bazı özel durumlarda bu sürecin 18 haftaya dek uzadığı da görülebilmekle birlikte 12.hafta sonrası şiddetli gaz sancısı yaşayan bebeklerin bir uzmana gösterilmesi önerilmektedir. Ayrıca anne sütünü erken bırakan veya ek besine erken başlayan bebeklerde gaz sancısı görülme süreci daha uzun olabilir. Bebeklerin gaz sancısını geçirmenin en temel yollarından birisi masajdır. Ebeveyinler masaj ile bebeklerini rahatlatarak gaz sancısını daha hafif geçirilmesini sağlayabilirler. 

Bebeklerde Gaz Sancısı İçin Bitkisel Çözüm

  • Rezene
  • Dereotu
  • Elma sirkesi
  • Anason ve kimyon

  • Çörek otu

  • – 1 çay kaşığı kimyon
    – Kaynar su
  • Bebeğiniz için bir çay bardağı suya bir çay kaşığı kimyonu kaynatıp soğuduktan sonra süzerek bebeğinize tok karnına çok az verebilirsiniz. Kimyonda bebeğinizin rahatlamasını sağlayacaktır.

Gibi çeşitli bitkisel yöntemler ile bebeğinizin gaz sancısını giderebilirsiniz. Bebekler de  oluşan gaz şikayeti fiziksel açıdan bebeği, psikolojik açıdan da anneyi çok rahatsız etmektedir. Yaşamın ilk 6 ayında gaz problemi birçok bebekte görülen normal bir durumdur. Bebeklerde gaz sancısı için bitkisel çözüm başlığını detaylı bir şekilde anlamak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Bebeklerde gaz yapan yiyecekler nelerdir?

   Her bebekte gaz sancısı olacak diye bir şey yok. Bu nedenle doğumdan sonra “Aman şunu yemeyeyim. Bu, bebeğime gaz yapar.” diye endişe ederek kendine kısıtlama getirme. Her bir gıdayı azar azar tüketerek bunların bebeğine olan etkilerini gözlemlemen en doğrusu.

Klasik olarak gaz artıran yiyecekler;

  • Çiğ meyve ve sebzeler,
  • Kuru baklagiller,
  • Brokoli,
  • Kereviz,
  • Pırasa,
  • Enginar,
  • Süt ürünleridir.

Bu besinleri farklı yöntemlerle yemeyi de mutlaka dene. Örneğin; sebzeleri pişirerek, meyveleri komposto yaparak tüketebilirsin.

Ayrıca ek gıdaya geçiş döneminde bebeğine vereceğin bazı gıdalar da gaza neden olabilir. Özellikle karnabahar ve pırasa gaz yapma olasılığı yüksek sebzelerden. Bamya, ıspanak, taze fasulye ve börülce gibi lifli sebzeleri de 1 yaşından önce miniğine vermemeni öneriyoruz. Bebeklerde Gaz Sancısı İçin Bitkisel Çözümlerde belirttiğimiz Ürünlerden farklı olarak bazı doğal ürünlerde doğrudan gaz oluşumuna yardım etmektedir. 

Sık Emzirme Gaz Sancısını Artırır mı ?

   Ağlama nöbetinin sonunda bebek sakinleşerek uyuyakalır. Ağlama nöbetlerinin gaz ağrısına bağlanabilmesi için bebeğin kilo alımının yeterli olması ve sağlıklı olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Bu nedenle gazı olduğu düşünülen bebeklerin çocuk doktorları tarafından muayene edilerek başka bir sağlık sorunu olmadığından emin olunması gerekmektedir. İdrar yolu enfeksiyonu, orta kulak iltihabı, inek sütü alerjisi, bağırsak düğümlenmesi ve fıtık gibi nedenler de aşırı ağlamaya neden olur ve infantil kolik ile karışabilir. Bebeklerin gaz ağrılarını azaltmak için birçok davranış metodu ve ilaç denenmiş olsa bile hiçbiri bilimsel olarak kanıtlanmamıştır. Sık Emzirme bebeklerde gaz sancısını arttırabilir. Bebeklerde Gaz Sancısı İçin Bitkisel Çözüm arıyor iseniz Yazımızı detaylı okumanızı rica ediyoruz. 

Bebeklerde Gaz Sancısı Belirtileri Nelerdir? Nasıl Anlaşılır?

  • Bebeklerde gaz sancısı olduğunda, emme ve uyku düzenleri değişir. Bu olumsuzlukları önlemek için annenin doğru bilinçlenmesi gerekir. Sağlıklı bir bebeğin her 3 saatte bir on dakika sürmek üzere her iki memeyi de emmesi beklenir. Emme bittikten sonra bebeğin 2-3 saat derin bir uyku hâli yaşaması beklenir. Fakat gazlı bebeklerde bu durum değişir ve bebek huzursuz olduğu için sürekli ıkınır ve sancı çektiği için de ağlayarak dışa vurur.
  • Pek çok anne ise çareyi bebeği her ağladığında emzirmekte bulur. Bebek, karnı doyduktan sonra tekrar beslendiğinde reflü problemi oluşabilir ve karnı fazla dolu olduğu için uykuya dalma hâli güçleşebilir. Bunun önüne geçmek için bebeğin uyku ve besin düzenini doğru ayarlamak gerekir.
  • Bebeğin dizlerini karnına çekerek ağlaması, (Gün boyunca yuttuğu hava bağırsaklarında birikip can yakan sancılara neden olduğu için bebeğin özellikle geceleri karnı ağrıyarak ağlar.)
  • Huzursuzluk,
  • Ağlama krizleri,
  • Karında sertlik gibi durumlar, gaz sorununu işaret eder.

Bu tarz olaylar bebeğin gazı olduğunu gösterir. Bebeklerde Gaz Sancısı İçin Bitkisel yollar kullanmanın en büyük artısı Doğal yolların daha sağlıklı sonuçlar veriyor olmasıdır.

Bebeklerde gaz sancısı ne zaman başlar? Ve ne zaman geçer?

   Gaz sancısı genellikle doğumdan 2-3 hafta sonra ağlama dönemleri şeklinde başlar. Bu ağlama krizleri en çok bebeğin 6-8 haftalık olduğu dönemlerde görülür. Akşamları ve geceleri daha sık olabilir.

   Bebeğin hayatının 3. ayı itibariyle emme konusunda iyileşecek, sindirim sistemi gelişecek ve artık karnının üzerinde hareket edebilecek. Hareket kabiliyeti arttıkça ve sindirim sistemi geliştikçe bebeğinin gaz sorunu azalmaya başlayacak. Yani bebeklerde gaz ne zaman biter soruna, 4. ay itibariyle diyebiliriz. Bebeklerde Gaz Sancısı İçin Bitkisel Çözüm konusunda daha detaylı bilgi için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir