Sağlık

Anne Sütü Nasıl Çoğalır ?

Anne Sütü Nasıl Çoğalır ?

Anne sütü nasıl artar? sorusuna birçok alternatif cevap bulunuyor. Bebeklerin bazı temel ihtiyaçları bulunuyor. Bunlardan biride beslenmedir ve bebekler anne sütünü emerek beslenirler. Bazı durumlarda anne sütü yeterince bulunmayabilir. Peki, anne sütü nasıl çoğalır? İşte detaylarıyla cevabı…

Anne Sütü Nasıl Çoğalır ?

Doğum sonrası kadınların merak ettiği bir konu. Emzirmenin beslenme dışında anne ve çocuk arasında çok kuvvetli bir bağ olduğu unutulmamalıdır. Anne sütünün bebeğin büyümesinden, gerekli vitaminlerin karşılanmasına kadar birçok alanda etkisi vardır. Doğumdan sonra başlayan erken emzirme, annenin süt miktarını dengelemesi için oldukça önemlidir. Ayrıca emzirme için annenin beslenmesine dikkat etmesi gerekir.

8 Adımda Anne Sütünü Çoğaltma Teknikleri Nelerdir ?

Anne sütünün yeterli olup olmadığı emziren annelerin en önemli konusudur. Sütünün bebeğin için yeterli olmadığını düşünüyor ve anne sütü çoğalsın istiyorsan bu yazıyı okumanı öneriyoruz.

Süt üretimi sadece anne sütünü artıran yiyecekler ve içecekleri tüketmekle artmaz. Sakin olmak, huzurlu olmak, dinlenmiş olmak ve bize kızacaksınız ama uyumuş olmak da çok mühimdir. Bunun yanında fiziksel olarak da emzirmeye engel bir durum söz konusu olmamalıdır.

Anne Sütü Nasıl Çoğalır Teknikleri

  1. Emzirme sıklığını iyi ayarla!
  2. Memen emzirmeye hazır mı?
  3. Doğru emzirme pozisyonunu bul!
  4. Memenin iyice boşalmasını sağla!
  5. Süt pompası kullanımını öğren!
  6. Süt yapan yiyeceklerle beslen!
  7. İyi ve yeterli uyu!
  8. Huzurlu ol!

Anne Sütünün Faydaları Nelerdir?

  • Anne sütü içeriğindeki üstün özellikler nedeniyle bebeğin beyin gelişimi için çok yararlıdır.
  • Anne sütü alan bebekler ciddi sonuçlara yol açabilen bağırsak hastalığı Crohn’a karşı daha dayanıklıdır.
  • Anne sütü alan bebeklere göre biberonla beslenen bebeklerin gelecekte Tip 1 Diyabet hastalığına yakalanma riski yüksektir.
  • Anne sütü alan bebekler göz enfeksiyonlarına karşı daha dayanıklıdır.
  • Anne sütüyle beslenmeyen bebeklerde ileride multiplskleroz ortaya çıkma riski nispeten daha yüksektir (Her ne kadar nedeni ortaya çıkarılmış bir hastalık olmasa da, bebekliklerinde anne sütü alanlarda, almayanlara göre daha az görülmektedir.).
  • Anne sütü alan bebeklerin ileride alerji ve astım gibi hastalıklara yakalanma riskleri daha azdır ve bu azalma bebek büyüdükçe devam eder.
  • Orta kulak enfeksiyonları daha az görülür.
  • İçerdiği bazı maddeler nedeniyle bebeği enfeksiyonlara karşı korur, hastalıklara karşı direncini artırır.
  • Sizi mama masrafından kurtararak hem aile hem de ülke bütçesine ciddi bir yük oluşturmasını engeller.
  • Anne sütü hemen kullanıma hazırdır ve tazedir.

Emziren Annelere Tavsiyeler

Emzirmek biberonla beslemekten daha kolaydır. İlk başta biraz zorlanılmasına karşın, yeterli bilgi ve emzirmenin zamanla getirdiği tecrübe sayesinde emzirmenin aslında çok kolay bir işlem olduğunu anlayacaksınız. Biberon mama ve diğer ekipmanlarla uğraşmayacaksınız. Isıtma, karıştırma, dondurma vs. gibi işlemler olmayacak.

Emziren annenin “temiz su” bulma endişesi yoktur. Kaynağı beli olmayan sularda kurşun ve alüminyum gibi bebeğinizin sağlığına olumsuz etki edecek maddeler bulunabilir. Bu maddeler kullandığınız suda çok düşük miktarda bulunsalar da mamaya karıştırmadan önce sterilizasyon için suyu kaynatma işlemine tabi tuttuğunuzda konsantre hale gelebilirler. Diğer Yazılarımızı Okuyabilirsiniz.

Anne Sütü Nasıl Çoğalır Diyenlere Başarılı Emzirme İpuçları

  • Her 24 saatte bir 8 ila 12 kere her bir göğsü 10 ile 15 dakika arası emzirmeye çalış.
  • Mümkün olan en kısa süre içinde bebeği emzirmelisin. Eğer bebeğin ve sen iyiyseniz, doğumdan hemen sonra emzirebilirsin.
  • Bebeğini kendine yakın tut. Yapabiliyorsan bebeğini kendine doğru tuttuğunda ciltleriniz arasındaki teması yakınlaştır. Bu, çocuğuna da huzur verecektir. Emzirirken onun işaretlerine dikkat et. Yavaş yavaş bebeğini tanı…
  • İlk günlerde sık emzirmek normaldir. Bebeğinin emzirmeler arasına uzun süreler koymasına izin vermemelisin.
  • Her emzirdiğinde her iki göğüsten de emzirmelisin. Bebeğinin sadece birini alması önemli değildir.
  • Unutma, emzirme sen ve bebeğinin öğrenmesi gereken bir süreçtir. Normal ve doğal hissini vermesi için sürenin biraz geçmesi gerekebilir. İlk günler ve haftalarda devam eden uygulama zamanla değişebilir.

İlgili Mesajlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir